2020-02-04 09:12:37• hírek • Bede Emőke

A vizes élőhelyek világnapját ünnepelték Szatmárnémetiben is

Az indiai Ramsar városában 1971. február 2-án fogadták el az ún. Ramsari Egyezményt, amelyben a biológiai sokféleség megőrzése érdekében a kormányok felelősséget vállaltak a vizes élőhelyek védelméért. Az egyezmény az évezred végére már a vizes területek általános védelmére irányuló világkonvencióvá bővült, s azóta szerte a világban különféle programok által ünneplik e napot.

Nem volt ez másként Szatmárnémetiben sem, ahol hétfőn Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség az Inkluzív Oktatási Központ egy közös projektet szervezett, mely az „Tiszta környezet – Egészséges környezet” címet kapta. A foglalkozás célja az volt, hogy a központ diákjai megismerkedjenek a vizes élőhelyek általános, illetve megyénk specifikus biodiverzitásával.


Az ügynökség szakemberei első körben bemutatták az vizes élőhelyekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, majd a diákok rajzban örökítették meg a prezentáció során megismert állatokat. Ezt követően egy interaktív játékban vettek részt, mely a környezetvédelem fontosságának és a természeti értékek megőrzésének tudatosítását tűzte ki célul.


A foglalkozás után a gyerekek egy kis kulturális előadást adtak elő, melynek során az Eminescu lírájában megjelenő természetet mutatták be.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: